PIV HUSAR
Pivo HUSAR se vaří tradiční řemeslnou metodou za použití místní vody, kvalitního sladu a chmele. Piva českého typu jsou spodně kvašená, vařená na dva rmuty. K vaření používáme slad
z humnové sladovny v blízkých Záhlinicích. Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti a kvasnice z Humpolce. Naše piva jsou poctivá a „živá“ - nefiltrovaná a nepasterovaná. PIVO HUSAR vaří, stará se o něj a za kvalitu ručí sládková Kateřina.
11° HUSAR – světlý ležák
Světlý ležák vařený s vyšší hořkostí, kterou mu dodávají žatecké chmele. Pivo je vyrobené ze dvou druhů kvalitních moravských sladů tradičním dvourmutovým způsobem a dozrává minimálně 30 dnů. HUSAR 11° se vyznačuje citelným řízem a poctivou hořkostí, hustou bílou pěnou a v neposlední řadě skvělou pitelností. Je to velmi osvěžující „jedenáctka“ pro každý den.
Kategorie: světlý ležák, nefiltrovaný, nepasterovaný
Extrakt původní mladiny: 11 %
Obsah alkoholu: 4,2 % obj.
Hořkost: 38 IBU
Barva: 12 EBC
12° HUSAR – světlý ležák
Klasický spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu, který je vařen léty osvědčeným způsobem, tedy dekokcí na dva rmuty, chmelený je „natřikrát“ celosvětově známým Žateckým chmelem. Barva je zlatá a pěna smetanová. HUSAR 12° je vyvážené „živé“ pivo a jeho příjemná hořkost nutí k dalšímu napití.
Kategorie: světlý ležák, nefiltrovaný, nepasterovaný
Extrakt původní mladiny: 12 %
Obsah alkoholu: 4,6 % obj.
Hořkost: 36 IBU
Barva: 21 EBC
13° HUSAR – jantarový speciál
Polotmavý speciál s přídavkem karamelového sladu, který pivu dává jeho jantarovou barvu. Rafinovaná chuť přechází z karamelové, přes sladovou a je zakončena příjemnou chmelovou hořkostí. Po načepování do sklenice se často objeví „lavinový efekt“. HUSAR 13° je plné, poctivé a nefiltrované pivo pro všechny pivní znalce.
Kategorie: polotmavý speciál, nefiltrovaný, nepasterovaný
Extrakt původní mladiny: 13 %
Obsah alkoholu: 5,0 % obj.
Hořkost: 34 IBU
Barva: 52 EBC
HUSARSKÝ KOUSEK - MEDOVÁ 14°
Sváteční MEDOVÉ speciální světlé pivo. HUSARSKÝ KOUSEK charakterizuje sladká medová chuť a vůně, chmelové aroma a výjimečná plnost. Při vaření byl použit med od místního včelaře, hanácký slad, žatecký chmel a koválovická voda.
Kategorie: světlý speciál, nefiltrovaný, nepasterovaný
Extrakt původní mladiny: 14 %
Obsah alkoholu: 5,2 % obj.
Hořkost: 36 IBU
Barva: 28 EBC